Natuurzin laat Liefde
voor de Natuur Groeien

Sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door de natuur. En dan vooral van de kleine diertjes die de meeste mensen over het hoofd zien, zoals de mier, de nachtvlinder en de bombardeerkever. Later zijn daar de grotere dieren bijgekomen, en de bloemen, planten en bomen. En dan met name de facetten in de natuur die mooie kleuren en vormen hebben.

Het is mijn ambitie om de liefde voor de natuur te laten groeien bij anderen. Het geeft je ontspanning en vreugde in je leven. Dat wil ik bereiken met Natuurzin.nl.

Fotografie webshop

Ik heb journalistiek gestuurd aan de Hogeschool Windesheim. Van het schrijven heb ik dus mijn beroep gemaakt. Ik heb mijn diensten aangevuld met mijn andere passies en die zijn fotografie, videografie (documentaire en commercieel), webdesign en -implementatie, Google Tools en SEO.Dus kort samengevat werk ik op het snijvlak van Communicatie, Marketing, Design en ICT. Dit doe ik vanuit mijn andere bedrijf Bsharp Media. Mijn klantenkring bestaat uit beginnende ondernemers, stichtingen en bedrijven uit het MKB.

De foto’s die ik maak, bied ik voor de verkoop aan in mijn webshop.

Waarom Natuurzin.nl?

Om anderen op een laagdrempelige manier te laten zien hoe mooi de natuur is, heb ik Natuurzin.nl bedacht. Natuurzin.nl is hét digitaal platform in Nederland dat natuurliefhebbers met elkaar verbindt door middel van inspirerende artikelen, prikkelende videoreportages en mini-documentaires. En dit niet door alleen de droge weetjes en feitjes op te dreunen, maar dit te combineren met humor en verhalen met een ludieke kwinkslag, zoals bijvoorbeeld het artikel ‘De reiger is een hooligan’ of ‘De bombardeerkever: ontploffingsgevaar op de heide’.

De onderwerpen zijn heel divers en hebben te maken met de flora en fauna in Nederland. Denk hierbij dus aan vogels, insecten, bloemen, planten, maar ook aan vissen en beschermde diersoorten. En natuurlijk mag je een idee insturen naar mij. Wie weet maak ik er een mooi artikel of videoreportage van.DE KRACHT VAN NATUUR

De kracht van Natuurzin.nl is dat mensen de artikelen en video’s gratis kunnen lezen en bekijken. Ze worden op een leuke en informatieve manier geïnformeerd over al het moois dat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Je hoeft echt niet naar een tropische jungle af te reizen om prachtige natuur te zien. De meeste mensen hebben dat gewoon in hun eigen omgeving of zelfs in de eigen achtertuin maar ze lopen er achteloos aan voorbij omdat ze het niet zien of het onvoldoende herkennen.

Toen ik een foto plaatste op mijn social media van een kolibrievlinder, schreef iemand mij dat ze dacht dit een vreselijk insect was. Ze probeerde het beestje altijd dood te slaan als ze hem zag. Ze had er geen flauw benul van dat dit een uniek beestje is in zijn soort. Dus als ze er nu één ziet vliegen, laat ze hem met rust en kijkt er vol bewondering naar.

Dus Natuurzin.nl heeft ook een educatief karakter met een schoolse, speelse inslag.